Szülő inkubátor - Szelíd Szavakkal Alapítvány

Összeszőjük, ami összetartozik.
Szelíd Szavakkal Alapítvány
Tartalomhoz ugrás

Szülő inkubátor

Szülőnek lenni nagy és semmi mással nem pótolható öröm, és ugyanakkor nagy és nehéz feladat is: Sem megfelelő információkkal, sem megfelelő támogatással nem rendelkezünk a gyerekekről való gondoskodás óriási munkájához. Rengeteg nehéz érzés és nehezítő körülmény akadályozza, hogy olyan szülők legyünk, amilyenek lennei szeretnénk. És a mindennapok egymásutánjában úgy tűnhet, hogy ezen nem lehet változtatni.

Szeretnénk hát meghívni egy olyan helyre, ahol megpihenhetsz, lelassíthatsz, gondoskodhatsz magadról, ahol kibogozódhat, ami összegabalyodott. 5 nap elvonulás, ami alatt önmagadba mélyedhetsz, kifejezheted és elengedheted, ami nehéz, és az erőd új forrásaira bukkanhatsz  hogy aztán megújulva - több örömmel, tágabb határokkal, nagyobb életkedvvel - térhess vissza a családodhoz.

Az elvonulás alatt sorozatos meghallgató idők során lehetőséged lesz feltérképezni, hogy állsz a bűntudat, a kimerültség, és az elszigeteltség érzéseivel. Támogatást kapsz ahhoz, hogy egy elmélyült folyamat során felfedezd, és megadd magadnak mindazt, amire most éppen szükséged van. A módszerek sokfélesége (test-alapú megélések, kreatív kifejezésmódok, hanggal való munka, a természettel való munka, és rituálék) segítik, hogy lényed egésze átdolgozódjon, és több szeretetet, több örömmet, és nagyobb szabadságot élhess meg az életedben.

Tervezett program:
1. nap – Megérkezés, nyitókör, támogató csoport
2. nap – Helyünk a világban, jogunk a létezésre. Feldolgozásra kerülő témák: Hogyan fogadták az érkezésünk? Mi hiányzott? A hiányok pótlása: mitől éreznéd magad üdvözölve?
3. nap – Egy fontos átkelési rítus: anyává lenni. Feldolgozásra kerülő témák: Hogy történt számodra ez a változás? A hiányok pótlása: az anyaságot vállaló nők megtisztelése - rituálé
4. nap – A gyerek(i)nk üdvözlése. Feldolgozásra kerülő témák: milyen volt a kezdet? Milyen hatással van mindez a jelenre? A hiányok pótlása: Friss anyaként a támogatás megtapasztalása. A kisbabánk üdvözlése.
5. nap – Integráció landarton keresztül. Az élet ünneplése.
6. nap - Zárókör, búcsú  

Szelíd Szavakkal Alapítvány 2019.
Minden jog fenntartva.
Vissza a tartalomhoz