Megmerítkezés a természetben - Szelíd Szavakkal Alapítvány

Összeszőjük, ami összetartozik.
Szelíd Szavakkal Alapítvány
Tartalomhoz ugrás

Megmerítkezés a természetben

Valami csodálatos történik akkor, amikor megadjuk magunkat annak a nálunk nagyobb erőnek, ami a kozmosz, a bolygók, és a Földi élet ritmusait vezényli. Ha erre az erőre hagyatkozunk, egyszerre találhatunk el a mindenséghez, minden élőhöz, és önmagunk lényegéhez. Ebben megmerítkezve akarva-akaratlanul is megváltozunk, és elkezdünk úgy viselkedni, ahogy azt az élet tisztelete és őrzése megkívánja. A következő programjaink ennek a kapcsolatnak a helyreállítását, megélését, elmélyítését szolgálják, mindig kiscsoportban.

Erdőfürdő alkalmak - Ezeken a 2-4 órás alkalmakon lelassulunk, és néhány választott technika segítségével élesítjük az eddig kevéssé használt érzékszerveinket, és az azok által elérhető, teljesen természetes, de a mai világban ritkán megélt tudati-, érzelmi és testi állapotokat. Apró gyakorlatokon keresztül egyre inkább megérkezünk a jelenbe, a létezésbe, és egész lényünkben elkezdjük megélni, hogy ebben a létezésben mennyi más élőlénnyel osztozunk. Ajándékként itt egy bevezető az Erdőfürdőzés elkezdéséhez.

Öt Elem túrák - Ezeken a 3-5 órás alkalmakon azokkal az elemekkel építünk bensőségesebb kapcsolatot, amik minket, és a mindenséget is alkotják: Föld, Tűz, Víz, Levegő, Vadon. Ebben segítségünkre vannak dalok, hangszerek, versek, mozdulatok, a csend és még sok minden más. Ráhangolódunk, és meghallgatunk, és olyan üzenetekkel térhetünk vissza, mint a következő, a Földtől érkezett üzenet: "Hagyd a halott dolgokat meghalni. Tápláld azt, ami élő."

Kószálások a vadonban - 1-3 napos külső-belső felfedezőutak - Magunk mögött hagyjuk az óra által számolt időt, magunk mögött hagyjuk az épített környezet jelentette kényelmet, magunk mögött hagyjuk a családi és közösségi szerepeink formálta identitásainkat, és elkezdünk ráhangolódni arra, amiből lettünk, és akik lényegünket tekintve vagyunk. A ritmust a nap természetes folyása diktálja, nincs térkép diktálta cél, nincs program adta keret, annyit viszünk magunkkal, ami egy hátizsákban elfér. Hagyjuk, hogy az itt-és-mostban megszülető ötleteink, igényeink, inspirációink alakítsák a történéseket. Ennek eredményeként minimum mélyen, a zsigereinkben elkezdünk kioldódni, és sokan fontos kincsekkel térnek vissza.

Napfordulók és Nap-éj egyenlőségek őrzése - A Föld gyermekeiként mély, bensőséges kapcsolatban állunk a Nap mozgásával. Amikor időt szánunk arra, hogy ezt észrevegyük és megtiszteljük, csodálatos dolgok veszik kezdetüket. Ahogy elkezdünk összhangban, együtt mozogni a Nap, a Hold és a Föld természetes ritmusaival, ráülünk egy hullámra, ami megtart, és épp oda viszi az életünket, ahova annak mennie kell. Ezért indítottuk útjára a Napfordulók és Napéjegyenlőségek idejére időzített programjainkat, aminek keretében a résztvevők a saját különleges tudásukat, képességeiket egymással megosztva egy közös bőség-kosarat alkotnak, amiből mindenki részesül. Az ehhez kedvet érzők pedig az éjszakát kint töltik az erdőben, a szabad ég alatt.


Szelíd Szavakkal Alapítvány 2019.
Minden jog fenntartva.
Vissza a tartalomhoz